Abel Tasman 2 Franz Josef

Van Abel Tasman NP naar Franz Josef Glacier.

Een vakantie moet dit zijn, maar over rust hebben we het nog maar even niet!

Vandaag (7 feb.) moesten we ook weer vroeg op, zes uur dit keer! We hebben een beste tocht te gaan!

We willen ook nog eens met een omweg, omdat we de Pancake Rocks willen zien!

Dit keer begin ik met rijden! Na 4 uur gehad te hebben werden mijn ogen toch echt zwaar, iemand anders mocht het stuur overnemen! Dit keer mijn vader!

Hier en daar gestopt voor een paar mooie uitzichtpunten en kodak momenten!

Het was een stuk minder mooi weer als dat het in Marahau was, maar ondanks dat waren de pancake rocks nog prachtig om te zien!

We kwamen hier nog een stel tegen uit Nederland, uit de Achterhoek, die al voor de derde keer naar Nieuw-Zeeland gaan! Zo een geweldig land is het nou! Even gezellig mee gekletst en wat informatie gekregen.

Maar goed over de Pancake Rocks...

De Pancake Rocks zijn ontstaan door erosie, dus water en wind hebben er voor gezorgt dat deze rotsen een Pancake Look hebben gekregen...

Wat ook te zien is bij de Pancake Rocks zijn the Blowholes. The Blowholes moet je zien als een groot gat en waar wij op lopen is eigenlijk een soort brug, dus het water gaat onder ons door... Wanneer het heel erg waait en dus ook flinke golven zijn wordt het water gewoon helemaal omhoog gespoten, vandaar dus de naam Blowhole.

Als tip van onze ned. reizigers kregen we om even naar Hokitika te gaan, een leuk klein stadje waar je veel jade kan zien. Van Jade wordt onder andere sieraden gemaakt. Jade wordt ook wel een Greenstone genoemd het is een harde, ondoorzichtige, smaragdgroene steen. Jade heeft voor de Maori's een hele belangrijke spirituele betekenis.

Het is inderdaad een leuk stadje om te zien, met heel veel winkeltjes waar ze Jade verkopen en andere sieraden en hebbe dingetjes!

Oma Ouwerkerk ze hadden hier zelfs een museum over een sokkenmachine, uiteraard moesten we gelijk aan u denken!

Eenmaal in Franz Josef aangekomen zagen we al gauw de Glacier liggen!

We zijn eerst naar ons Hostel gegaan, dit keer slapen we in Montrose Backpackers, op de muffe lucht na hebben we een prima kamertje voor ons viertjes! Na alles in onze kamer gedropt te hebben zijn we eerst naar de Glacier gereden.

Daar hebben we een korte wandeling gemaakt naar een brug die over het stromende water van de Glacier gaat.

De kuitjes voel je wel weer even wanneer je een bergje op moet!

Helaas kon je vanaf de brug de glacier niet zien, maar dat komt morgen wel wanneer we the glacier walk gaan doen.

We gaan eerst eens een scenicflight regelen om over Franz Josef te vliegen en Mount Cook voor morgen (8 feb.) na the Glacier Walk. Gelukkig hebben ze nog plek, morgenmiddag om 15:00 uur!

Wij gaan wat eten...

Morgen meer over alles wat we gaan doen!

Kussie van ons allemaal!

Reacties 1

sander susan en mika 13-02-2009 20:30

Hallo Vakantiegangers, zit ik vanmiddag jullie verslag te lezen komt de post binnen en heb ik gewoon een beeld bij het verhaal, echt een super mooie foto en jullie zien er zo relaxed uit, b.ijven genieten hé.
Groeten Susan

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer