All the way down to Melbourne

All the way down to Melbourne!

Na twee dagen op het zandeiland geweest te zijn gaan we vandaag (2 maart) toch weereens een stukje naar beneden om zo weer een klein stukje dichterbij onze eindbestemming MELBOURNE te komen!

Na een nacht met een fel lampie naast me slapen was natuurlijk dikke drama! Tja dan zoek je toch het lichtknopje op zou je denken!!! Helaas dat licht van Sebastiaan was niet uit te krijgen... Beter dat ie voortaan zijn neus beter insmeert, zo rood dat ie was!

Het lijkt wel of we steeds meer meenemen zeg! Nog even en dan moeten we de spullen op het dak gaan zetten! Maar goed eenmaal de auto volgeladen te hebben gaan we toch echt weg. Dit keer is het de bedoeling in Noosa Heads te overnachten.

We zijn hier en daar gestopt om wat te drinken, eten, plaspauze, etc. verder geen bijzondere bezienswaardigheden onderweg.

Eenmaal in Noosa Heads aangekomen hebben we besloten om er twee nachten te blijven.

Einde van de middag zijn we naar het strand gegaan, waar ze aan het (ik geloof dat het zo heet) Kiteboarden waren. Zag er echt super vet uit!

Leverde weer een paar mooie foto's op met de zonsondergang erbij!

De volgende dag zijn we Noosa en omgeving gaan bekijken. We zijn met de auto naar Mt Tinbeerwah Lookout gegaan, waar we een 360 graden uitzicht hadden over onder andere: Noosa, de bergen en de oceanen en wateren eromheen. Ook dit was weer prachtig om te zien!

Na wat gegeten te hebben zijn we nog wat rond gaan rijden.

Heerlijk weer en tijd over wat let ons om dan even lekker op het strand te gaan chille?

Hier beginnen de golven wat hoger en krachtiger te worden en dat mocht mijn pa ook gelijk weten ook!

Hij ging met zonbril en al het water in! En hij kwam er zonder zonnebril uit!

Het was niet echt zijn bedoeling om kopje onder te gaan, maar een golf die had wat anders in petto voor m! Dan kan je er naar gaan zoeken, maar je weet niet wat het water doet. Het bovenste gedeelte van het water gaat de stroming richting de kant, maar het onderste gedeelte gaat juist richting de oceaan.

Het is vervangbaar, dus na een tijdje had papa zich erbij neergelegd dat het nou eenmaal zo was!

Dus in Noosa gelijk een nieuwe bril gehaald en dan in Nederland maar weer een op sterkte!

Na heerlijk geslapen te hebben gaan we nu verder naar Brisbane! We houden eerst een stop bij Beerwah. En wat daar te zien is? The Australia Zoo ook wel bekent als Steve Irwin Zoo!

Echt een super dierentuin! Terwijl je keek hoe de dieren gevoed werden een hele uitleg over hoe ze leven in het wild wat de karakter eigenschappen zijn, etc. Maar ook geweldige shows, waaronder de show in het Crocoseum.

Allerlei dieren kwamen aan bot en lieten ze het publiek er helemaal bij betrekken, echt heel goed gedaan.

Het hoogte punt van de show was uiteraard Mossman de krokodil! Mossman is ongeveer 3.9 meter lang en weegt 400 kg. Ze lokte hem uit het water met uiteraard een homp stuk vlees. Echt dat geluid wat je hoord wanneer zijn kaken op elkaar dicht klappen. Niet normaal ik had zeker niet in dat hok willen staan! Maar goed foto's leggen meer uit, dus ja dan beloof ik maar weer dat die ooit nog eens gaan komen! Of gewoon even geduld hebben totdat mijn ouders en broer terug zijn!

Na de dierentuin zijn we naar Brisbane gaan rijden. Ondertussen zijn we nog gestopt bij een Lookout. Prachtig uitzicht over bossen, bergen, etc.

In Brisbane zijn we twee nachten gebleven, dus we hebben een dag gespendeerd in Brisbane. We zijn een beetje door de stad gaan lopen, hier en daar wat souveniertjes gekocht. En nog rommeltjes... Hahahaha...

Vandaag (6 maart) gaan we naar Wet 'n Wild! Wet 'n Wild is een glijbanen paradijs! Heerlijk om weer kind te zijn denken m'n ouders! Ze hadden een zwembad met een golfslagbad, maar anders zoals wij ze kennen foto's vertellen meer! Verder hadden ze veel glijbanen waar je met een rubberbootje vanaf moest! Echt ze hadden echt super glijbanen. Een twister, de naam zegt het al twee glijbanen die om elkaar heen draaien. Zo kan je een wedstrijd doen met diegene naast je. De eerste keer heb ik gewonnen van Sebastiaan en de tweede keer helaas verloren! Hierbij had je geen band nodig. Je had een speedcoaster dat ging wel op een band daar moest je met zijn twee?n op. Ook hier kon je een wedstrijd doen. Dus de ouders tegen de kids natuurlijk! Het was dan uiteraard de bedoeling om zoveel mogelijk vaart te maken om aan het einde zo hoog mogelijk te komen (de glijbaan liep op het einde omhoog)! Uiteraard hadden de kids gewonnen! Dan hadden we nog Mammoth Falls, daar gingen we met zijn vieren in een grote band. De eerste keer dat we eraf gingen was nog het leukst! Hier en daar wordt je lekker nat! Dan heb je de Mach 5 wat echt serieus stijl naar beneden ging! Je had aan het begin echt het idee of je soort van los kwam! Uiteraard hier geen band! Aan het einde werd je zo afgeremd door het water dat je echt je bikini weer aan kon trekken! Leuke glijbaan, maar deed pijn op je schouderbladen! Dan had je nog the Blackhole waar je met zijn twee?n op een band moest en in de glijbaan zelf zag je op de meeste stukken niks, maar hier en daar hadden ze wat lichtjes geplaatst! Was echt een tegenvaller om eerlijk te zijn!

En dan hebben we nog de Kamikaze. Daar ga je met een band vanaf en ook met zijn twee?n. Hij gaat stijl naar beneden en dan is het ook weer de bedoeling om zoveel mogelijk vaart te maken zodat je als je beneden bent weer zo hoog mogelijk komt, want ook hier gaat de glijbaan weer omhoog. Hij was goed stijl ook best grappig, maar niet heel erg spectaculair!

En dan hebben we nog onze favoriet en die we ook als eerste zijn gaan doen. De Tornado! Hier ga je ook met een band vanaf, maar dan kan je met zijn vieren gaan! Je gaat eerst een stukje van een normale glijbaan af, dan ineens word hij heel stijl en dan kom je in een trechter terecht waar je vervolgens door de hoeveelheid vaart weer helemaal omhoog glijd. En omdat wij natuurlijk allemaal niet super licht zijn kwamen we ook echt hoog. Nou de eerste keer kwam mijn moeder dus in die trechter boven terecht. Dat gezicht vergeet ik serieus nooit meer... Hahahahaha... Echt te grappig, maar de details zullen sebas en papa allemaal wel vertellen... Hahahaha... Te grappig echt waar. Was echt met vlag en wimpel geslaagd, was een toppertje!

Sebastiaan heeft een aantal mooie foto's erop staan, dus wanneer hij ze naar mij toe heeft gemaild zet ik ze op de site, dus ja helaas weer wat geduld voor de foto's graag... :D

Na onze waterpret wordt het toch tijd om door te rijden naar Surfers Paradise. De naam zegt het al waar het hier allemaal omdraaid: Surfen! 's Middags zit iedereen zo ongeveer aan het strand en 's avonds komt de stad in leven. Alle winkels zijn tot laat open, jongeren die uitgaan, restaurantjes die volzitten, etc. een heerlijk sfeertje.

Vandaag (7 maart) lopen we nog een beetje rond op het strand van Surfers en daarna gaan we toch verder rijden naar Byron Bay. In Byron Bay blijven we 2 nachten om even lekker te chille aan het strand en uiteraard wat shoppe!!! Toen we aangekomen waren zijn we eerst lekker het water ingedoken! Wat een golven zeg! Ik ben wel tig keer aangespoeld op het strand, wel een miljoen keer mijn bikini bijna verloren! En vermoeiend dat het was om elke keer een golf te pakken en lekker mee te zwemmen! En dan nog maar niet te spreken over de hoeveelheid zoute water dat ik heb binnengekregen en wij allemaal trouwens!

Maar wel weer gelachen en even lekker na een half dagje rijden.

We zijn 's avonds naar the lighthouse geweest wat ook heel erg mooi was, maar best donker dus weinig te zien verder. De volgende morgen zijn we er nog terug geweest waar we op het meest oosterlijke punt van het Australische vaste land zijn geweest.

Het water was echt prachtig helder waardoor je veel leven kon zien. We hebben een aantal Stingray's gezien, dolfijnen en schildpadden. Het blijft fantastisch om te zien al die dieren!

Daarna zijn we lekker wezen shoppe hier en daar wat gekocht en toen lekker het strand weer opgezocht! Ondanks de spierpijn van gister weer het water in gedoken. Dit keer ging het wat makkelijker om een golf te pakken. Papa heeft nog wat foto's gemaakt met zijn camera, dus die moeten ook nog even naar mij toe gemaild worden. Nogmaals foto's volgen nog! Zo maar een golf was echt giga ik werd er in meegesleurd heb wel 300 salto's gemaakt geloof ik! Hahahahha... En een keer was ik serieus mijn broekje bijna kwijt! Leuk die golven!

Maar goed na een volle dag lekker chill gedaan te hebben mogen we er nu toch echt aan geloven, want we hebben twee dagen dat we serieus veel moeten rijden. Dus ja aan alle pret komt een end!

We zijn van Byron Bay naar Port Macquarie gereden wat prima ging, maar op een gegeven moment weet je gewoon niet meer hoe je moet zitten hoor! De volgende dag (10 maart) zijn we naar Sydney gaan rijden. We hebben een stuk over Gravel Road gereden, dus wat niet geasfalteerd is. Daar kwamen we nog kangeroe's tegen, wat ook nog steeds heel bijzonder blijft om te zien!

Tja en dan kom je toch echt in Sydney aan! Heel raar om weer terug te zijn, maar ook wel heel bekent. Heb mijn appartementen complex gezien, waar ik eigenlijk voor het eerst op mezelf heb gewoond! De plekken waar ik allemaal heb moeten werken voor Clifford Wallace Agency.

Uiteraard zijn we eerst gaan inchecken en onze spullen gedropt in onze kamer, maar daarna toch snel naar The Opera House and Harbour Bridge gelopen! De zon ging al vrij snel onder, dus ook nog een aantal foto's kunnen maken wanneer alles verlicht is! Heerlijk om even lekker een paar dagen weer op dezelfde plek te zijn.

Na prima geslapen te hebben gaan we vandaag lekker shoppen! We zijn niet meer te stoppen! Na het shoppe zijn we nog the sydney tower ingegaan waar je prima uitzicht hebt over de stad. Helaas niet zo heel goed uitzicht over het Opera House, maar opzich nog best de moeite waard om te zien.

We zijn deze avond vrij vroeg naar bed gegaan, want de volgende dag gaan we naar The Blue Mountains waar we genoeg moeten lopen!

Wat een drama zeg om de stad uit te komen met al die eenrichtingswegen! Denk je goed te gaan mag je die weg weer niet in! Maar gelukkig na zo een shop dagje weetje een beetje waar welke wegen zitten en bij mij komt het aardig bekent voor, dus dat is wel fijn. Ook al blijft het met een auto anders!

Maar goed eenmaal richting de blue mountains hebben we nog in een leuk klein dorpje wat gegeten en gedronken. Was echt een heel schattig bakkertje met echt werkelijk van alles! Of het eigenlijk onder een bakkertje viel denk ik niet, maar weet anders ook niet hoe ik het moet omschrijven, was gewoon heel erg schattig.

Daarna zijn we toch echt in the blue mountains beland!

Echt prachtig al die wandelingen naar de mooie uitkijkpunten toe! Soms sta je gewoon echt aan de rand van een afgrond, maar dat maakt het weer spannend!

Uiteindelijk komen we dan bij het uitkijkpunt van the tree sisters aan. Wat overigens vroeger the seven sisters was! Bij het uitkijkpunt had je ook nog een x aantal wandelingen waaronder the Giant Stairway die wij hebben gedaan, zoals je kon lezen op de kaart die we naar sommige hebben gestuurd. Onze oprechte excuses voor Sander, Suus en Mika we zijn helemaal vergeten jullie adres in te voeren. We kwamen er te laat achter! Sorry, sorry, sorry...

Halverwege de trappen is papa weer langzaam aan naar boven gegaan en zijn wij met zijn drie?n nog verder naar beneden gaan lopen. De trappen af ging prima, maar damn naar boven was echt super vermoeiend! Het ging ook echt stijl omhoog! Deze Giant Stairway bestond uit maar liefst 1800 traptreden heen en weer! Nou serieus we waren versleten toen we boven kwamen, maar goed we hebben onze beweging weer gehad voor de rest van de week! Eenmaal weer in de auto zijn we nog bij een uitzichtpunt gestopt en daarna werd het toch tijd om terug te gaan naar Sydney.

Wat een drama zeg ben je eigenlijk helemaal versleten wil je lekker gaan slapen zit er zo een airco te druppelen op onze airco. Water dat druppelt op blik, geloof me dat maakt echt een herrie! We konden de ramen niet open doen, dus helaas konden we er niets aan doen. Na twee keer naar de receptie geweest te zijn mochten we eindelijk in een andere kamer verder slapen! Mag je om half drie 's nachts nog even wisselen van kamer! Gelukkig was het daar lekker stil en hebben we gelukkig nog wat uurtjes kunnen pakken, maar wat was dat een drama zeg!

Maar goed vandaag (13 maart) gaan we de brug begklimmen die 134 m boven zeelevel is als ik het me nu goed herinner! Sorry als het meer of minder is! Maar in ieder geval een prima uitzicht! En zoals ook op de kaart stond moeders was ook meegegaan ondanks haar hoogtevrees! Petje af! Ze heeft deze vakantie echt haar grenzen verlegd!

Na de Bridge Climb zijn we even lekker gaan eten en toen lekker door the Botanic Garden gelopen waar een zootje kakatoe's op ons stonden te wachten, vooral Sebas en mama! Ze zaten op Sebas zijn arm en schouder en bij moeders kwam er ook een op de schouders gevlogen die vervolgens even in de buurt van haar oor moest bijten!

Na dit mooie tafereel zijn we even wat verder gaan lopen waar we de Harbour Bridge & the Opera House samen op een foto konden maken! Tja en dan is dit ook weer de laatste avond in Sydney! De tijd gaat toch echt te snel!

De volgende morgen (14 maart) is het tijd om richting the Snowy Mountains te gaan rijden. Ook dit wordt weer een lange rit. Dit omdat we niet rechtstreeks wilde gaan rijden. Dus we zijn eerst een stuk langs the tasman sea gereden en daarna zijn we naar Jindabyne gereden waar we ook gaan overnachten. Het was echt een super gezellig hotel. Super druk wanneer het skiseizoen is geopend!

De volgende dag hebben we een mooie rit door de snowy mountains gemaakt. Allemaal Gravel Road al slingerend de berg op en af en geloof me na een paar uur dat gedaan te hebben ben je dat echt zat! Maar ondanks dat was het zeker de moeite waard!

We zijn langs een gebied gereden wat vijf jaar geleden is getroffen door een bosbrand en voor als nog kan je bomen zien die nog steeds geen blaadjes hebben of zelfs nog een zwarte schors hebben. Echt er gaat zoveel tijd overheen voordat zo een boom weer gezond is. Moet je eens indenken hoe het er uit ziet op de plaatsen die de afgelopen weken zo getroffen zijn. Helemaal plat, sommige dorpen die niet eens meer bestaan! Ik denk dat ik blij ben dat wij niets hebben gezien van dit alles. Wat je erover hoorde was al erg genoeg.

Maar goed om terug te komen op onze trip... We hebben ook nog groepen kangeroe's gezien en best wel flinkes ook! We hebben ook nog Emu's gezien met jong! En verder van wildleven veel vogels, maar welke precies dat moet je aan de experts vragen papa en sebas!

Deze nacht overnachten we in Bairnsdale, zodat we de volgende dag naar Melbourne kunnen rijden!

Vandaag (16 maart) zijn we eerst naar Hamson Island gegaan waar we misschien wel onze eerste wilde Koala's kunnen spotten! Nou we reden nog maar net het beboste gedeelte in of we zagen ze al! En groot dat ze zijn niet normaal! Maar ze blijven schattig om te zien. Er waren er aardig wat wakker! Best bijzonder als ze 22 uur van de dag slapen! Verder hebben we ook nog een aantal mooie vogels gezien! En ook nog een kangeroe, dus onze dag was super begonnen!

Eenmaal in Melbourne aangekomen opweg naar ons hotel. Na een x aantal keer fout gereden te hebben komen we dan toch eindelijk aan in ons hotel. Heel even gerelaxed en toen zijn we even door de stad gelopen. Heerlijk om hier weer terug te zijn zeg, echt mijn stad Melbourne!

En vandaag gaan we lekker shoppe!!! Joehoe... Ik heb mijn schoenen al gevonden. Ze zijn te mooi! Jullie kunnen ze eventueel zien wanneer mijn ouders en broer thuis zijn! En een nieuwe koffer, tas en beautycase gekocht en een vest en, en, en... Kopen, kopen, kopen... Dat is wat we zo ongeveer allemaal hebben gedaan! Hoezo verslavend?!?!?!

Na heerlijk geslapen te hebben gaan we vandaag eerst naar Victoria Markets, althans dat was de bedoeling! Ik had alleen een beetje verkeerd gekeken en dus niet gezien dat er op woensdag geen markt is!

Ach ja mijn broer en vader weer geluk meer tijd in het albert park, waar de formule 1 races plaats vinden... Die ze helaas moeten missen. Volgens mij vonden ze het allebei leuk om te zien al hoewel er nog wel veel moest gebeuren waren ze wel al bezig met het opbouwen van het circuit. Toen we eenmaal bij de pitboxen kwamen konden ze zien waar hun favoriete coureur stond! Nou de mannetjes ook weer blij!

En wij (moeders en ik) waren het lopen goed zat daarna! Eenmaal de hele loop gelopen hebben we de tram gepakt en zijn we naar St. Kilda Beach gegaan. Het is niet zo een mooi strand, maar het was heerlijk weer om over the boulevard te lopen!

Nou dan gaan we vandaag nog een poging doen om naar the victoria markets te gaan! En dit keer zijn ze er hoor! Moeten alleen wel de tijd in de gaten houden, want vanmiddag gaan we naar Phillip Island.

Waar we de kleinste pinguins ter wereld willen gaan spotten! En dat hebben we zeker gedaan! Echt super grappig om te zien... Hoe ze al waggelend proberen het strand over te steken. Sommige hebben zich helemaal vol gegeten en daarom extra moeite hebben om de groep bij te houden! Maar was echt super om te zien! De tour op zich was niet zo boeiend, maar de pinguins waren super!

We hebben heerlijk genoten van onze reis van Cairns naar Melbourne, maar nu we dit hebben gehad betekent wel dat het voor mijn ouders en broer behoorlijk gaat opschieten! Uiteraard gaan we nog volop genieten van Tasmani? en mijn broer vooral leuk om Wim weer te zien met de kids en uiteraard Mirtel!

Over Tasmani? horen jullie uiteraard meer over in het volgende verhaal!

Kussie van ons 4tjes!

Ps: Sorry dat het zolang duurde voordat er weer wat verhalen opkwamen, maar wegens internet gebrek en weinig tijd om te tikken is het allemaal wat verlaat!!! Als nog veel lees plezier!

Reacties 2

yvonne 04-04-2009 11:47

Hoi Amanda,
Hoe gaat het aan de westkust?
Leuk om oude vrienden weer te ontmoeten en bij te praten. Nog even vakantie en dan aan de slag. Wennen zeker zo zonder je vakantiemaatjes? Geniet er van meis en blijf lekker schrijven.
Liefs, Yvonne

jose 04-04-2009 21:22

ha nicht,

hoe gaat het nu? weer helemaal alleen in dat grote australie. hier alles z'n gangetje. ben je al in Broomhill aangekomen? hopelijk heb je het naar je zin.
groeten jose

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer