Franz Josef Glacier Walk

Franz Josef Glacier Walk

Om kwart voor 9 moeten we ons verzamelen voor de in-check, uitleg, laten we het betalen niet vergeten en dan ook de spullen die we nodig hebben daarboven op die berg!

Wat we zoal krijgen zijn schoenen, haken (crampons in het engels, sorry ned. vertaling weet ik even niet) voor onder je schoenen en een windjacket.

Na alles te hebben zijn we de bus in gestapt en wanneer iedereen zat zijn we naar de Glacier toe gereden.

Eenmaal bij de parkeerplek aangekomen moesten we eerst nog een stuk lopen... Even wennen hoor zo op deze schoenen ze zijn namelijk een stuk zwaarder als je gewend ben!

Maar de wandeling er naar toe was een flinke wandeling... Door het stromende smeltwater van de Glacier, al klimmend en klauterend over de keien, door kleine watervalletjes/stromend water, door een klein jungletje, enz. Maar het was een grappig wandelingetje, want laten we eerlijk zeggen vergeleken Abel Tasman was dit natuurlijk niks!

Uiteindelijk bij de plek aangekomen waar we toch onze haken (Crampons) onder de schoenen moesten binden!

Eindelijk gaan we de Glacier op!

Je moet goed opletten waar je je voeten neer zet, ook altijd je voeten recht neer zetten met stijgen en dalen, het touw altijd vastpakken wanneer dat er hangt. En verder vooral genieten van het uitzicht!

De foto volgt uiteraard nog maar de Franz Josef Glacier was 20.000 jaar geleden zo ver tot aan de laatste berg die te zien is! Hoe blauwer het ijs is hoe ouder de Glacier. Hoe komt het dat het ijs blauw wordt? Door de weerkaatsing van de zon op het ijs!

Doordat de aarde zich opwarmt smelt het uiteraard! Per dag smelt er meer dan duizenden liters ijs... Het water dat aan de oppervlakte aan het smelten is zoekt zijn weg naar beneden, dus al het smeltwater komt onder de glacier vandaan...

De wandeling op de Glacier was heerlijk, goed te doen in een shirtje en korte broek! Boven op de berg hadden we wel de windjacket nodig, want het waaide behoorlijk!

Als je een wandeling maakt loop je niet helemaal naar boven, want dat is ten eerste veel te hoog...

Wij konden tot een bepaald punt zien, maar boven dat punt was zeker nog meer Glacier! Tot het punt wat wij zagen had je allemaal verschillende hoogtes van ijspunten. Het hoogst gemeten punt is wel 400 meter!

De Glacier is geen dag hetzelfde de top die beweegt soms wel 5 meter per dag!

Kan je eigenlijk niet indenken wat zo een Glacier allemaal doet!

Na een informatieve wandeling op de Glacier wordt het toch tijd om terug te keren naar de bus...

Eenmaal iedereen in de bus gaan we terug naar de verzamel plek...

We hebben heerlijk gewandeld het eerste gedeelte van onze dag was geslaagd, maar het is behoorlijk bewolkt geworden... Bang dat onze vliegtocht niet door zal gaan...

Om kwart voor drie zijn we richting het bookingscentre gegaan en ja zoals we hadden verwacht is het geannuleerd... :( We hebben ervoor gekozen om het morgenochtend nog eens te proberen en hopen dat we dan wat meer geluk hebben!

We gaan nu lekker relaxen in the hot water pools... Waar ze baden hebben van 36, 38 en 40 graden!

Heerlijk!

Morgen (9 feb.) horen jullie uiteraard meer over die vliegtocht...

Kussie van een al genietende familie! :D

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer