Walvis spot plek!

Opweg naar Kaikoura en Kaikoura zelf.

Wat kan dat lekker zijn eindelijk eens lekker liggend slapen!!!

Na een lekker ontbijtje onze laatste spulletjes bijelkaar geraapt, uitgechecked, auto gehaald en vol geladen... Wat overigens nog maar net in de auto past!!!

Vandaag (2 feb.) begon de dag behoorlijk bewolkt, maar ook dat mag de pret weer niet drukken!!!

Dit keer was het de beurt aan papa om te gaan rijden! Nee pap je richting geef je niet aan door je ruitenwissers aan te zetten!!!

Maar na een beetje oefenen en wennen ging het allemaal wel best...

Heerlijk om eens op een snelweg te rijden zonder files! En wat nog mooier is, door de bergen heen rijden!

Tot aan Hanmer Springs hadden de begroeiingen van de bergen behoorlijk last van droogte! Terwijl je dat eigenlijk toch niet echt verwacht van Nieuw-Zeeland! Maar toch het brandgevaar was behoorlijk hoog... Doordat het brand gevaar zo hoog is hebben ze een aantal wandelroutes afgesloten... Helaas onze route Conical Hill Lookout was ook afgesloten, maar we hebben twee andere wandelroutes gelopen!

We hebben langs de Dog Stream gelopen en we hebben de Woodland Ponds gedaan, een rustig wandelingetje om mee te beginnen... Langzaam aan maken we ons klaar voor de mooie wandelingen in het Abel Tasman Park!

Na het stretch your legs moment zijn we weer verder gaan rijden naar Kaikoura.

We hebben voor een toeristisch weggentje gekozen, want we zijn niet gekomen om alles zo snel mogelijk te zien! Dit keer niet alleen tussen de bergen door, maar overheen al slingerend door de haarspeldbochten! Geweldig!

Heel veel schapen gezien, maar ook veel buizerds, althans soort!

De bergen waren dit keer mooi groen begroeid, gaf weer een heel ander gezicht.

Maar tussendoor ook nog wel de droogte te zien hoor! Als we over sommige bruggen reden, stroomde er of heel weinig water tot helemaal geen water!

Door de afwisselingen van een goede klim naar flinke afdaalende haarspeldbochten was het een leuke rit om te rijden, onze chauffeur Sebastiaan goed gedaan!

Voor Kaikoura hebben we nog een stop gedaan bij South Bay waar we over het strand zijn gaan lopen!!!

Hahahaha... Geen zand, geen zand... Maar kleine zwarte steentjes waar je toch wel 5 a 10 cm in wegzakt na elke stap die je zet... Ik zeg heerlijk als je op je slippers loopt!!!

Dat geluid van de golven echt heerlijk om naar te luisteren, uiteraard zijn Sebas en ik even gaan voelen hoe warm het water was... Eigenlijk prima te doen zo met je voetjes onder water! De zee had alleen wat anders in petto! Er kwam een flinke golf aan en uiteraard hadden wij dat iet wat te laat door... Resultaat een lekkere natte broek!!!

Aangekomen in onze hostel dit keer met de naam Cray Cottage. Prima hosteltje lekker bij mensen thuis, heerlijk die mensen hier... Je wordt echt met open armen ontvangen!

Dit was het voor vandaag, morgen (3 feb.) hopen we walvissen te gaan spotten en nog meer leven onder water!

Heerlijk eens gewoon een simpel ontbijtje, met wat vers fruit!

Na ons lekker opgefrist te hebben zijn we richting "the town centre" gegaan. Zo rustig als het gister was zo druk is het nu! Moet ook zeggen dat we heerlijk weer hebben!

We zijn eerst boarding passes gaan regelen voor de Whale Watch, om 16:00 uur kunnen wij mee met de boot! Spannend!

Tot 16:00 uur hebben we ons prima vermaakt! We hebben de auto gepakt en zijn lekker langs de kust gaan rijden! Dit keer was het mijn beurt om te rijden! We zijn op mooie uitkijkplaatsen gestopt. Zo kwamen we eerst bij een gedeelte waar je mooie rotsen had liggen in de zee, bizar hoe die golven daar op slaan!

Daar hebben we ook onze eerste Seal gezien! Hij was echt helemaal in zijn uppie!

Een stopje verderop zagen we de rest van de kolonie! Heel schattig er zaten ook baby zeehondjes bij! Heel leuk om te zien hoe ze vooruit hobbelen en proberen tegen de golven in te zwemmen! Schattig, schattig!

Zo begon de dag gewoon gelijk al goed!

We zijn nog een aantal keer gestopt vanwege een goed kodak moment!

Maar op een gegeven moment word het toch tijd voor een bakkie koffie voor de heren en mama, dus heerlijk in een restaurantje wat gedronken... In de achtertuin van het restaurant lag de zee... Uiteraard hadden we weer behoefte aan natte voeten! Heerlijk die golven die tegen je aan komen, af en toe een paar stapjes naar achteren!!! Ook hier weer behoorlijke golven zo ongeveer 1,5 meter hoog! Dat geluid erbij blijft fantastisch!

Tijd om terug te gaan! Nog even een stop gemaakt bij een gemiste plek, een watervalletje bekijken!

Een heel klein wandelingetje door een mini jungle, met als achtergrond muziek een krekel orkest!!! Helemaal op het einde bij die waterval terecht gekomen! Vanwege de lange tijd dat het hier behoorlijk warm is geweest, dus ook droog, is het nog een aardige waterval!

Echt water vanuit de bergen, zo koud en helder dat het was!

Na wat boodschappen gedaan te hebben en Sebas wat nieuwe kleren heeft gekocht, zijn we snel de spullen in onze hostel gaan brengen.

Daarna zijn we nog even de andere kant op gaan rijden om daar nog te kijken naar een zeehonden kolonie, alleen dat was niet zo heel bijzonder! We konden daar nog naar een lookout lopen, lees wel een flinke berg oplopen die ook niet even rustig naar boven ging en dat op slippers!!!

Maar daarna ging het lekker makkelijk naar beneden!!!

We hebben daar nog over rotsen gelopen en door het water gehuppeld!

Ja en dan wordt het tijd om naar het Whale Watch Centrum terug te gaan!

Wow klinkt misschien heel stom, maar zo erg hopen dat je een walvis gaat zien dat je gewoon soort kriebels in je buik van krijg!

We zijn met 40km per uur verder de zee opgegaan, heel gaaf al dat opspattende water langs die boot! Heel bizar hoe diep het hier gewoon is wel 1200 meter diep en dit al op 1800 meter uit de kust! Maar ja moet ook wel, want er zwemmen niet zomaar walvissen daar!

Ze kregen signalen door van een walvis die daar zwom, dus even op die plek gelegen. Ze hebben geluisterd naar het geluid van de walvis, om te traceren welke kant hij opzwom. Even heen en weer gevaren en toen kregen ze een melding van een andere boot... Full speed erop af natuurlijk!

En ja hoor daar ligt er een, van wel ongeveer 18 meter lang, waarvan je misschien 2/3 van ziet (van de lengte dan) als je van geluk spreekt! Ze blijven eerst een tijdje rustig liggen om zo de hersen weer van genoeg reserve zuurstof te voorzien, voor de volgende duik.

Na voldoende zuurstof te hebben duikt ie onder, waardoor de staart zichtbaar wordt...

Zo bizar zo een beest, groot en dan nog niet te hebben over het gewicht wel 60 ton! Wel heel bijzonder om te zien... In een woord FANTASTISCH!

De walvis die wij hebben gezien was een Sperm Whale.

Later hebben we er nog een gezien, daarna nog wat vogels waaronder een albatros (dat ging eigenlijk te vlug, zo maar in een oogopslag).

Op een gegeven moment kwamen er nog dolfijnen voor onze boot zwemmen en een beetje spelen met elkaar... De Dusky dolfijnen, die wij hebben gezien, zijn 2 slagen groter dan de kleinste dolfijnen ter wereld namelijk de Hector dolfijnen! Dan moet je denken aan ongeveer 1,8 meter lang. Mooie beesten met een witte borst, geweldig om ze weer in het wild te zien. Ze blijven super!

Helaas was mama een beetje zeeziek, maar gelukkig heeft ze wel alles gezien! Dus op dit na een top dag gehad!

Mooi weer, zeehonden gezien, walvissen, dolfijnen, wat willen we nog meer?

Een lekker zonnig groetje vanuit Kaikoura.

Kussie

Ons allemaal!

Laatste foto's

Reacties 1

Brenda 05-02-2009 08:47

HE Buddie

hahah ik word nu al jaloers
Ik wil ook al!

Super dat je het daar zo naar je zin heb gehad!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer